1. REGULAMIN KONKURSU PLASTYCZNEGO DOTYCZĄCEGO SPOŻYWANIA POSIŁKÓW W STOŁÓWCE SZKOLNEJ

Organizatorem konkursu jest świetlica szkolna i stołówka szkolna Zespołu Szkół w Horodle.
1.Konkurs przeznaczony jest dla szkół podstawowych klas 0-III.
2. Cele konkursu:
– propagowanie urozmaiconej w warzywa, owoce i inne cenne składniki codziennej diety i jej pozytywnego wpływu na zdrowie człowieka,
– rozwój świadomości zdrowotnej uczniów,
– rozwijanie zdolności manualnej,
– doskonalenie w posługiwaniu się różnymi technikami plastycznymi,
– integracja dzieci i młodzieży
 3. Zasady wykonania prac:
 

Temat: Spożywanie śniadań i obiadów w szkole

 – uczniowie klasy III wykonują indywidualnie pracę w formie plakatu, rysunku z zastosowaniem dowolnych technik plastycznych (np. farby, kredki, wyklejanki, wydzieranki, itp.) w formie minimum A3 z dołączonym przez siebie wymyślonym  hasłem.
 –  uczniowie klas 0- III  wykonują jedną indywidualną pracę plastyczną dowolną techniką plastyczną w formacie A4.
4.Każda praca powinna być opisana na odwrocie: imię i nazwisko autora, klasa.
5. Prace konkursowe należy składać osobiście do 22 maja 2015roku do świetlicy szkolnej.
6. Oceniane będą:
– staranność i pomysłowość wykonania,
– atrakcyjność plastyczna pracy,
– walory edukacyjne załączonego hasła promującego zdrowe, pyszne obiady i zdrowe odżywianie.
7. Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego planowane jest 25 maja 2015 roku (poniedziałek o godz.10.00).
8. Organizatorzy przewidują nagrody rzeczowe, pamiątkowe dyplomy dla uczestników konkursu oraz prezentację najciekawszych prac na korytarzu przy stołówce szkolnej.